top of page
  • DONGFENG NITRA

Prvé elektromobily značky DFSK pre slovenský trh opustili výrobnú linku

Slovenské zastúpenie čínskej automobilky Dongfeng Motor informuje, že prvé elektromobily DFSK Seres 3 pre SR a ČR opustili výrobnú linku a pomaly smerujú do strednej Európy.


Nedávno sme informovali, že na slovenský trh prichádza automobilka Dongfeng. Tá má vo svojom portfóliu aj elektromobily, pričom tých sa dočkáme aj u nás. Prvým z nich bude kompaktné SUV DFSK Seres 3, za ktorým stojí spoločný podnik spoločností Dongfeng Motor a Chongqing Sokon.





5-miestne elektrické SUV DFSK Seres 3 disponuje rozmermi 4 385 x 1 850 x 1 650 mm (dĺžka x šírka x výška) a rázvorom kolies 2 655 mm. Takže sa radí medzi tzv. kompakty do segmentu C. Jeho svetlá výška má hodnotu 180 mm, hmotnosť dosahuje 1 690 kg.

Čínsky elektromobil je vybavený elektromotorom s výkonom 120 kW a krútiacim momentom 300 Nm. Vďaka tomu zrýchli z 0 na 100 km/h za 8,9 s.


Batéria s článkami typu LFP (LiFePO 4 – lítium-železo-fosfát), TMS a kapacitou 53,6 kWh neobsahuje drahý a kontroverzný kobalt. Vozidlu zabezpečí dojazd 405 km v rámci zastaralého „optimistického“ cyklu NEDC, ktorý sa v Číne používa dodnes. Na batériu sa vzťahuje 8-ročná záruka.

Čo sa týka nabíjania, DFSK Seres 3 podporuje rýchlonabíjanie (maximálny podporovaný výkon zatiaľ nepoznáme), pričom z 20 na 80 % sa nabije za 30 min. Doma je možné vozidlo nabiť prostredníctvom striedavého prúdu cca za 8 hodín. Palubná nabíjačka má výkon 6,6 kW.


Prvých 40 „česko-slovenských“ kusov

Slovenské zastúpenie automobilky Dongfeng aktuálne informuje, že pre slovenský a český trh bolo vyrobených prvých 40 kusov tohto modelu. Tie sa podľa spoločnosti objavia v „showroomoch po celom Slovensku a Česku“ začiatkom budúceho roka. Oficiálny predaj bude spustený v marci 2021.


Predbežná cena základnej verzie začína tesne pod sumou 33 000 €. Na uvedených fotografiách sa nachádza vozidlo v plnej výbave. Vyšší výbavový stupeň „S4“ za predpokladaných 34 990 € pritom navyše ponúka napr. vyhrievané predné sedadlá, vyhrievané elektricky sklápateľné spätné zrkadlá, audiosústavu so 6 reproduktormi (v štandarde sú 2), bezdrôtové nabíjanie mobilných telefónov, systém výstrahy pred vybočením z jazdného pruhu či systém varovania pred čelnou kolíziou.


ZDROJ: https://www.teslamagazin.sk/dfsk-seres-3-slovensky-trh-vyroba-dostupnost/





346 views

Recent Posts

See All
bottom of page